svar på frågor!

Postat av: jag leder!

Om ni fick ha en samla-in-pengar-bössa vart ni ville i hela sverige, vart skulle den stå då? :D

SVAR:

johanna; oj vilken bra fråga! jag skulle vilja ha överallt egentligen så att fler skulle hjälpa andra människor. men om jag får välja ett ställe så väljer jag något stort köpcentrum, eller någonstans där det finns mycket folk dagligen .. så att människor kan stanna upp i all stress och tänka till. kanske skänka lite pengar och en tanke till andra som har det svårt. de kan vara en tankeställare för många !

amanda; kanske hos kungen? han är ju rik!


Postat av: Sirpa

Vad är det ni har lärt er av ert projekt som ni tyckte var bäst?

SVAR:

johanna; att det inte är svårt att göra något för världen. det har vi sagt hela tiden men nu är det bevisat för oss själva inte minst. dessutom har jag lärt mig att det är så inspirerande med främmande möten. vi har träffat massor av människor som har gjort otroliga saker i sitt liv. man lär sig mycket om sig själv också när man träffar massa nya människor. och jag har helt ändrat mitt tankesätt!

amanda; jag håller med Johanna som vanligt. men för mig har det största vart friheten i projekt arbetet. vi har ju fått göra vad vi vill och spendera tiden hur vi vill. ja trodde aldrig att framförallt ja skulle lyckas med det, stort ansvar! så jag måste säga att ja har kunnat se vad jag kan göra, även en liten insamling kan ju göra stor skillnad och det har vart roligt att se.

 

Postat av: niclas

Vad är ni mest nöjda med, att ni har fått in så mycket pengar till barnen eller att ni har fått en så härlig respons från alla ställen ni har varit på? :)

SVAR:

johanna; både och såklart! det är kul att vi har kunnat hjälpa så många barn eftersom folk har skänkt pengar. men det är också kul att alla har tyckt att det har varit en bra idé och trott på det vi gör!

amanda; pengarna är såklart vårt mål med insamlingen, att kunna göra något för iaf några barn som inte har det så bra. men den fanatiska responsen har gjort att jag orkat gå vidare med insamlingen så det har verkligen vart ett +!


Postat av: Elin

Hej!

Nu fattas det lite svenska bokstaver men jag hoppas att ni kan lura ut vad jag skriver anda.

Vilket har varit det som forvanat er mest da det kommer till ert projekt?

SVAR:

Det som har förvånat oss mest är all respons vi har fått! hur roligt som helst. och att vi har fått göra så mycket mer än att bara samla in pengar, tex prata om vårat projekt på FN-dagen, bli intervjuade, åka på seminarium osv! :)

Hur ser projektets framtid ut?

Nu är pengarna inskickade till FN iallafall. men vi ska göra powerpoint presentation och berätta om vårat projekt för elever som går i ettan och tvåan på agneberg och margretegärde. De som går samhällslinjen. Sedan ska vi skriva en uppsats/rapport typ, som alla ska göra i deras projektarbete. sedan är det slut med själva projektet, men vi hoppas att få göra liknande saker i framtiden!

Om ni fick andra pa nagonting, som galler projektet, vad hade det varit?

SVAR:

johanna; jag är nöjd med allt faktiskt! jag är så stolt över mig och amanda att vi genomförde detta.. vill faktiskt inte ändra på någonting :) kanske skulle bloggat lite mer hihi!

amanda; håller med Johanna. men om ja skulle ändra nått på det så hade ja velat göra projektet större men då krävs mer tid och det har vi inte haft. hade vart kul att gjort någon form av "gala" eller någon loppis.

Ar de snalla folket pa FN? Hur kom ni i kontakt med dem?

SVAR:

johanna; otroligt snälla och hjälpsamma! de har hjälpt oss med frågor, material och i stort sett allt. vi mailade dem först och sen har vi haft löpande kontakt på telefon och via mail. och sen har vi träffat ungdomssekreteraren när hon var i uddevalla. dessutom är vår handledare med i uddevallas FN styrelse så hon har bra kontakt med dem, och hon har också varit till stor hjälp.

amanda; dem är väldigt hjälpsamma i jämförelse med alla andra utanför skolan som jag någonsin haft kontakt med. aldrig stött på något liknande och det märks väldigt att dem vill engagera andra! och de smittar av sig...Som johanna säger så har vår handledare Marion hjälpt oss otroligt mycket och hon sitter i Uddevallas FN styrelse. så tack för det :)

Kramar pa er och valdigt imponerad av det ni gjort! http://endoelin.blogspot.com/


Postat av: Håkan

Vart ju ett mycket lovande arbete.
Kommer ni att fortsätta på annat vis?
Är ju ett projekt som borde få en chans att vidare utvecklas. 
Jätte bra jobb.

SVAR:

johanna; Jag vet inte om vi kommer fortsätta med just detta, men kanske med andra saker. restaurangerna som har deltagit får faktiskt ha kvar bössorna om de vill, men då är det inte vi som tömmer dom. jag kommer fortsätta hjälpa på andra sätt tror jag, men inte genom detta projekt. tack så mycket! :)

amanda; tack för snälla ord! jag kommer nog inte fortsätta med liknande projekt direkt efter detta, kanske i framtiden, men min inställning som människa efter projektet har ändrats och genom mitt nya tankesätt kommer jag definitivt påverka andra också.


Postat av: frida magnusson

1.hur kommer de sig att ni valde detta som projektarbete?

SVAR:

johanna & Amanda; amanda hade varit på ett UNG läger med FN, så hon fick medlemsmail från dem. och där läste hon om FN projektet "skolmat blir kunskap" och frågade mig om jag ville göra projektarbete utifrån det.. och det var en självklarhet för oss båda egentligen. vi satte igång direkt, och det kändes så rätt!


2.amanda: är johanna en bra partner? och tvärtom

SVAR:

johanna; amanda är en grym partner på alla sätt och vis. när det har stått still i projektet har hon peppat oss båda och kommit med massa förslag om hur vi ska gå vidare. hon har också haft ett toppenbra humör hela tiden och fått oss att kämpa på. vi kommer bra överrens också, så det har inte varit några större svårigheter att ha henne som partner :)

amanda; ja du... synd att ja inte kan säga detsamma ;) ne ja skoja bara. det har vart en underbar tid med projektet och jag och Johanna har lärt oss mycket om samarbete och partnerskap som har verkligen fungerat över en lång tid! det har vart skönt för oss båda om någon har känt sig lite nere så har man någon att luta sig på. hon får MVG utav mig!

3.vad vill ni uppnå med erat arbete?

tycker ni gör ett skitbra jobb brudar! puss och kram frida

SVAR:

johanna & amanda; det vi främst vill uppnå är ett ökat engagemang bland alla och att inspirera. därför ska vi ( som jag tidigare skrev i detta inlägg) berätta om detta projekt för yngre elever. och det är därför vi har denna blogg också :) men vi ville ju också skänka pengar för att kunna göra skillnad.

http://justanotherbloogg.blogg.se


hoppas ni fick svar på era funderingar !

kram johanna och amanda


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar här!

Vad heter du ?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0