skickat tillbaks bössor..

Hejhej alla läsare!

Projektet börjar närma sitt slut, och det kände vi verkligen idag!

Vi har lämnat ut diplom och skickat iväg bössorna tillbaka till FN föreningen i Stockholm. Det känns härligt men ändå tråkigt. Men resan är ju inte slut än! Vårat tankesätt finns ju kvar, och ni är förhoppningsvis också inspirerade och gör något själva. Snart kommer ett inlägg om vår personliga utveckling inom detta projekt, hur mycket man förändras och växer som person.

 


 

Men i detta inlägg tänkte jag berätta mer om hur det har gått till när vi har fått bössor, skickat tillbaks dem och sådana praktiska saker som ni kanske funderar över. Det är ju inte lätt att förstå hur allt går till!

Först och främst så tog vi kontakt med FN, som vi har berättat i tidigare inlägg. Vi berättade om vår idé och de hjälpte oss med alla funderingar. Vi frågade om de kunde skicka bössor till oss och ställde alla möjliga frågor om projektet tex: kan kunderna betala med kort? Hur skickar vi in pengarna? Och massa andra frågor! Det är så mycket frågor som uppstår när man gör en insamling. Jag tänkte svara på de frågor som vi hade i början, så att ni förstår lite bättre hur det går till!

 


 

Frågor och svar!

Kan kunderna betala med kort?: Nej kunderna lägger pengar i bössorna.

Vart skickar FN bössorna?: FN skickade bössorna till vår skola med massa annat material och om vi har velat ha mindre saker t.ex plomber till bössorna har dom skickat det hem till brevlådan. Om det har varit något vi behövt så har vi bara kunnat maila dom !

Kostar det något att vara med?: Nej, restaurangerna behöver inte betala något, och vi behöver inte betala för material.

Hur skickade vi in pengarna?: Vi tömde bössorna och la allt i en påse. Sedan gick vi till banken och överlämnade den här påsen och skrev vilket konto de skulle sättas in på. ( FN:s 90-konto) Så räknades pengarna på banken och sedan satte in dem på deras konto.

Hur skickade vi tillbaks bössorna? : FN skrev att de kunde skicka som ett porto typ som man sätter på kartongen, så kostar det inget för oss att skicka tillbaks dom. Så den kom på posten, och vi la bössorna i en kartong och sedan klistra på den där portolappen! Sedan gick vi till posten så ordna dem resten.

Hur fick vi diplomen: Samma här, vi mailade FN om diplomen och de fixade dem åt oss! FN har varit väldigt insatta i vårat projekt och hjälpt oss med mycket.

Är det något mer ni undrar över, hur vi har gått tillväga, så är det bara att kommentera.

/ Johanna


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar här!

Vad heter du ?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0