sista bössan ute

Alla vet väl hur skönt det känns när något är gjort? Nu har jag och Johanna nått ut med våra bössor, restaurangen Pita tog emot våran sista bössa, så nu vet alla vart ni ska lägga era slantar ;) Jag hoppas verkligen att ni som läser får insperation från oss och vågar göra nått liknande. Det är verkligen jätte roligt och inte alls svårt. Om ni inte är sugna på att jobba med "skolmat blir kunskap" så finns det ett liknande projekt som jag har jobbat med, som heter "röj en mina" http://fn.se/skola/roj-en-mina-for-skolan/ 
här kan ni läsa mer om det, tveka inte!

Vi har också hamnat på FN:s hemsida, hur coolt är inte det!? http://fn.se/ung/hant-och-sant/rapport-ifran-ett-projektarbete-om-skolmat-blir-kunskap/ Vi får tacka Sofia Jagbrant för allt hon har hjälpt oss med, en riktig stjärna! På Måndag ska vi ha möte med vår handledare på skolan, vi har några idéer som vi inte riktigt vågar avslöja ännu men den som fortsätter läsa får se!


En bild på Johanna när hon leker på lektionen...
men roligt måste vi ju också ha! ;)

/Amanda

To be continued...

insamlingen startad

Hallå!
Idag kröp nervositeten i våra kroppar då vi skulle börja fråga restaurangerna...
Tänk om ingen ville? Tänk om ingen var intresserad?
Vi samlade modet och började med skolcafét. Pia ville gärna ha en bössa där, och det gick toppenbra! Vilken lättnad! Sedan fortsatte vi med Einars konditori, och vi fick lika bra respons där.. Tänk att människor har sådan positiv inställning till detta....

Efter att ha fått ut 2 av våra 4 bössor, så var vi jätteglada. Då fortsatte vi med Cactuz ( en salladsbar nära skolan) Oj, vilket gensvar vi fick där! De var intresserad av mer material, och hon ville ge broshyrer till medarbetarna osv.

Allt hade gått bra fram tills lunchtid.. då var det ingen som hade tid och lyssna på oss, och vi skulle komma tillbaks i eftermiddag. Men då har vi lektioner, så vi får fortsätta med insamlingen nästa vecka.

SAMMANFATTNING:
nu är 3 av 4 bössor ute
och nu är 2 tjejer väldigt nöjda och glada!

/ Johanna och Amanda

En motiverad Johanna, som gärna vill sätta igång


En motiverad Amanda!


Wiho det här går ju bra!


Såhär fint blev det på Einars konditori!


fortsättning följer...

"skolmat blir kunskap"

Hejsan!
Vi lovade i föregående inlägg att skriva lite om projektet, för er som är intresserade!

Över sjuttio miljoner barn går inte i skolan, och de flesta är kvinnor. 
Genom denna insamling som vi har startat, kan man som kund på en restaurang, runda upp 2 kronor.
Dessa 2 kronor går till en skolmåltid, till ett barn i Etiopien eller Kambodja.
Gratis mat lockar hungriga barn till skolan! Näringen i maten gör det lättare för barnen att koncentrera sig i skolan, och dessutom är utbildning en väg ur fattigdomen! Fler barn kan gå i skolan när det är gratis mat, och dessutom känner föräldrarna en trygghet när de vet att de får en måltid. Som de kanske inte har råd med hemma.. Om man bjuder ett barn på mat, förbättrar man för en hel familj och i förlängningen för ett helt samhälle.
Genom att stoppa hungern och starta skolgång, så börjar också en hållbar utveckling!

Skolmaten serveras också för att:

•Öka antalet barn i grundskolan

•Öka elevernas närvaro i skolan

•Minska andelen barn som hoppar av skolan

•Ge flickor större möjligheter

•Förbättra kapaciteten att lära genom att minska hungern

•Förbättra hälsan och näringsintaget


KÄLLA: FN:s hemsida.

Vem som helst kan engagera sig i detta och liknande projekt. Alla kan göra skillnad! 
Läs mer här:http://fn.se/Global/Butiken/SBK/Skolmat%20Etiopien.pdf

Tips på hur du själv kan engagera dig : 
http://fn.se/skolmat-blir-kunskap/engagera-dig/

I nästa inlägg berättar vi om hur det gick när vi var ute idag och frågade restaurangerna om de ville vara med och samla in pengar!
/ Johanna och Amanda 

första inlägget

Hejhej!!
Nu har vi äntligen kommit igång med vårat projekt. Vi har fått materialet, och pratat med FN:s ungdomssekreterare Sofia. Nästa vecka ska vi fråga restauranger om dom vill medverka och samla in pengar. Vi är lite smått nervösa!! Det här är rätt spännande... Bohusläningen ( våran lokala tidning ) ska skriva en artikel om oss. vi kommer nå ut med budskapet till många fler då!

I nästa inlägg ska vi berätta mer om projektet "Skolmat blir kunskap".. Om ni vill veta nu kan ni läsa på FN:s hemsida..

Hade bra sålänge
/ Johanna och Amanda

Här är vi med våra "Fn-förbundet" pins!

RSS 2.0