FN-dagen!

Idag är det FN-dagen, den har uppmärksammats av mig och Johanna genom att vi har pratat om vårt projekt på Bohusläns museeum. Såklart var det andra som pratade om sina projekt också, riktigt roligt att höra på! En musikklass var också på museet och sjöng vilket bara gjorde stämningen bättre. Det roligaste var att det var mer folk än vad vi ens kunde drömma om. Folk som stod längs väggarna för att inte alla stolar räckte till. Jag tror faktiskt inte att jag har pratat inför så många innan, men det var bara kul eftersom det är nått roligt vi pratar om. Sedan hade vi gratis fika, bullar, kaffe och saft... men såklart fick man lägga ett bidrag ;) och vi fick ihop riktigt mycket. vi ska räkna en bössa imorgon så vi får se hur mycket vi fick ihop :) Verkligen en lyckad dag, tack alla som var där!

Här kommer en bild på när jag och Johanna pratar om skolmat blir kunskap!

over and out!


artikeln publicerad

HEJ!
Idag vaknade jag halv 7 på morgonen .. men som vanligt låg kvar i sängen och halvsov en stund..
men då helt plötsligt spärra ja upp ögonen helt och satte mig upp i sängen och tänkte TIDNINGEN!
jag drog på mig kläder snabbt och sprang ut i regnet fram till brevlådan.. när ja kom in bläddra ja igenom tidningen snabbt, och ja DÄR VA VI!!

Nu sitter jag och amanda och läser igenom artikeln här i skolan. vi är jättenöjda! Den blev hur bra som helst!
Vi hoppas verkligen att fler går in på vår blogg nu.. Om ni har bohusläningen, läs gärna artikeln :) och om någon är intresserad av att vara med i vår insamling kan ni gärna lämna en kommentar, eller ta kontakt med oss!

Såhär såg artikeln ut:
( Klicka för större bild )

/ Johanna
fortsättning följer..


Bohusläningen!

Nu har vi haft både lägesrapport med våran handledare och möte med Bohusläningen (som är en tidning.) Vi fick några yttligare ideer när vi samtalade med vår lärare, tex. hur vi ska redovisa projektet när vi är klara. Har ni några spännande tankar så får ni gärna kommentera :) mötet med Bohusläningen gick som smort, vi var på cactuz (en restaurang i Uddevalla, där vi har en bössa) och tidningen fotade oss och ställde massa frågor, dem skulle också länka till bloggen vilket hade vart jätte roligt för oss med fler läsare & fler som förhoppningsvis blir insperer till att engagera sig i FN.

Alla som är i Uddevalla den 24 och vill vara med och uppmärksamma FN-dagen är välkommna till museet kl 12.00! Där ska bland annat jag och Johanna prata om vårt projekt "Skolmat blir kunskap" och andra engagerade kommer att vara där, även en musikklass kommer att framträda. Ni är varmt välkommna :)


Johanna innan mötet......

Ha en 3vlig dag, hoppas att ni läser fortsättningen om vårt FN-projekt :)

intervju

HEJ!
Idag händer det något väldigt trevligt! Det är så att vi ska bli intervjuade av en tidning!!!
Det är JÄTTEkul att vi kan nå ut till ännu fler människor...
Vi kommer självklart att lägga upp intervjun när den är med i tidningen.


KRAM
Johanna och Amanda

fortsättning följer....

lite nytt

Hej alla människor som läser vår blogg!
Ni är säkert nyfikna nu, vad har hänt sen sist egentligen?
Amanda min kära vän har stått på Bohusläns museum och berättat om vårat projekt på föreningsdagen ( jag kunde dock inte vara med). Jag hoppas att hon ska skriva ett inlägg om det inom kort. Intressant!!

Hur går det med insamligen då?
Det fungerar bra som vanligt! Vi ska snart kolla till våra bössor igen.. Det går framåt tror jag!

Det senaste har jag också läst en FN-bok om förbättringar i världen. Hur det ser ut egentligen , och hur världen har blivit bättre på många sätt! Jag känner verkligen mer och mer att FN gör skillnad, och att VI gör skillnad. Jag ska skriva lite om det i ett annat inlägg! Så att ni också kan få hopp och känna er inspirerade.. Det är så enkelt att göra något!

Hoppas allt är bra med er!
Avslutningsvis ska ni få se en bild på mina fräsiga strumpor:

/ Johanna
PS. vi ska bli intervjuade på fredag! DS

fortsättning följer...

lite uppdatering!

Hejhej alla läsare!
Vårat projekt flyter på som vanligt! Vi ligger före i tidsplanen och allt går bra. Vi har gått runt och kollat till våra bössor lite, och det ligger en del slantar i bössorna.. Men det är inte det som gör oss gladast. Det är all positiv feedback, och alla positiva personer som gör oss gladast! Tänk att människor vill hjälpa oss med detta projekt..men framförallt hjälpa andra människor i världen..

Häromdagen när vi gick in till en av restaurangerna, så såg vi att de hade hängt upp materialet, att personalen verkade va påläst och att de hade verkligen engagerat sig! Jag blev helt varm i kroppen.. Åh det här är så spännande!

Vi har lite saker inplanerade i projektet som sker inom kort. självklart kommer vi berätta om allt i bloggen..

Min snygga FN tatuering! Jag uppmanar er till att bli medlem på FN.se.. ( dock syns inte hela texten på tatueringen men.. )

fortsättning följer....
/ Johanna


RSS 2.0