Afrika i Ljungskile!

Hej alla läsare! Jag kom precis hem från Världens forum i ljungskile som jag och johanna har spenderat helgen i. Vi blev bjudna utav FN i Uddevalla eftersom vi är aktiva med vår projekt där (antar även att dem tycker att det är roligt att vi ungdomar vill ut på globala forum och lära oss mer) Helgen började med att vi lämnade sista lektionen och Johanna ville skynda till tåget (Det var en och en halv timma kvar innan tåget gick.) Antar att hon var väldigt ivrig ;) Vi kom sedan till högskolan i Ljungskile där vi checkade in. Vi fick bo i källaren på skolan (jätte kallt med massa konstiga ljud på natten) så vi bytte sedan rum dag nummer 2. Men resan fick ändå 5 FN-betyg av 5 av mig, så vårt boende blev uppvägt av alla underbara människor och föreläsningar.



Nu till det viktiga! vi hade massa olika seminarium och allt handlade om globala frågor med inriktning Afrika. Min favorit föreläsning var om människans historia och att vi var den arten som överlevde tack vare att vi samarbetade, och det är nått vi måste göra i världen nu också. En annan föreläsning var när vi pratade om VM i Sydafrika var bra eller dåligt. Både att Afrika "sattes på kartan" vilket vi anser att det är bra och de negativa var bland annat att man tvångs flyttade massa fattigt folk bara för att inte visa fattigdomen och misären, även att inga pengar gick till folket utan det kostade bara alla genom att skattepengarna gick till att bygga nya arenan. Vi hade sedan diskussioner och det blev många tårar till både diskussionerna och filmen Rwanda!

Om ni vill vara med på något liknande så finns det massa organisationer och skolor som ordnar kurser/liknande som går på helgerna kolla eran kommuns hemsida. Håll era ögon öppna, och våga gå dit för det är verkligen värt det! Hoppas att Johanna skriver lite här också för jag har med stor säkerhet missat massa roliga saker som vi har gjort. bland annat när vi lagade Afrikans mat och dansade så hon kommer lägga ut bilder på det ;)
Ställ gärna frågor, Kram Amanda!

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar här!

Vad heter du ?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0